Založ si blog

Veľké porovnanie a výber vhodnej postele

Postele z masívu

postel z brezového masívu

Chodievali ste ako deti ku starým rodičom? Pamätáte si ešte, na akých posteliach ste tam spávali? Z akého boli materiálu, aké boli veľké a aké boli vysoké? Poctivé drevo, žiadna drevotrieska, nijaké piliny spojené lepidlom. Nábytok nesmrdel fenolom, ale voňal drevom. Dodnes sa tento materiál používa pre svoje výhody na kvalitný nábytok a nazýva sa „masív“.

 

Masív je súvislé nedelené drevo, v ktorom vidíte, ako strom rástol, sú znateľné jeho letokruhy a povrch je ošetrený priesvitným lakom. Samozrejme je možné na povrchovú úpravu použiť aj pigmentovaný lak, email, ale pod hladkým povrchom sa stále ukrýva poctivé drevo.

Pre výrobu nábytku sa najčastejšie používa drevo smrekové, bukové alebo borovicové. Každé z nich má svoje špecifické vlastnosti, pre ktoré je preferované. Masívne drevené postele sú obľúbenou súčasťou nie len spální, ale aj detských izieb či izieb pre hostí a nezriedka ich nájdete aj v lepších penziónoch a hoteloch.

Oplatia sa masívne postele?

Ak si spomeniete na dom vašich starkých, tak si potvrdíte, že postele z masívu majú veľmi dlhú životnosť. A aj pevnosť, však si spomeňte, čo ste na nich všetko navystrájali, koľko ste na nich naskákali a všetko to vydržali. Poctivý materiál je skrátka poctivý materiál.

masívná postele z borovice

Smrekové drevo je mäkšie a výrobky z neho sú cenovo výhodnejšie. Postele z dubového dreva, ktoré je tvrdšie a kvalitnejšie, zase vydržia dlhšie a nezriedka majú aj dlhšiu záruku. Povrchová úprava nábytku z masívu je robená tak, aby ste sa oň nemuseli vôbec starať. Nevýhodou postelí z masívu je ich vyššia hmotnosť.

 

Kvalitné postele nie sú skrutkované, pretože skrutkové spopje by sa časom uvolnili a postele by vŕzgali. A to nie je príjemné, budiť sa pri každom otočení na druhý bok. Preto postele z masívu bývajú spájané špeciálnymi spojmi, ktoré umožňujú kedykoľvek ich rozobrať a ľahko preniesť na iné miesto. Poskladané sú opäť stabilné a pripravené slúžiť svojmu účelu.

Postele z brezového masívu sú vyrábané z nadpojovaného materiálu, ktorý vďaka svojmu povrchu pôsobí zvláštnou farebnosťou. Kvalitné postele vám zaručia kvalitný spánok.

Na Slovensku patrí k tradičným výrobkom aj posteľ z borovicového masívu. Je ideálnym riešením do študentských alebo hosťovských izieb. Povrchová úprava transparentným lakom umožňuje vyniknúť prirodzenej kráse dreva v jeho vnútornej štruktúre.

Vysokou životnosťou vyniká nábytok z duba. Pri náležitej starostlivosti môže vydržať niekoľko generácií. Vďaka použitému ušľachtilému materiálu tak predstavujú luxusné postele z dubu dobrú investíciu. A môžete spať s pocitom, že oddychujete na kuse poctivého dreva. V prípade záujmu zákazníkov sú postele namorené do odtieňa podľa výberu zákazníkom.

Druhy postelí

Tak ako každý človek je iný, má inú výšku a inú váhu, tak sú rôzne aj postele. Nie len konštrukciou, ale aj vzhľadom. Inak bude vyzerať študentská posteľ, inak posteľ pre dlháňa a klasikou sú samozrejme manželské postele z masívu.

postele v rozmere 140 cm

Jednolôžkové postele z masívu nachádzajú svoje miesto v detských a študentských izbách, ubytovacích zariadeniach či v hosťovských izbách. Tu všade oceníte vysokú pevnosť a odolnosť a dlhú životnosť. Rovnako ako pri manželských posteliach z masívu. Pretože ale väčšinou každý z manželov má inú postavu a inú hmotnosť, je dobre na rošty postelí položiť delené matrace. Nie len, že bude s nimi ľahšia manipulácia, ale aj budú lepšie vyhovovať postavám oboch manželov.

 

Masív umožňuje ľahko vyrobiť aj postele atypických rozmerov. Máte byt s malými izbami? Alebo ste celkove obaja útlejšej postavy? Pre vás sú v ponuke manželské postele z masívu o šírke 120 cm alebo 140 cm.

Naopak, ak zariaďujete rozľahlý dom, prípadne „vlastníte“ mohutnejšiu postavu, nestratíte sa v posteli o šírke 200 cm. Také „letisko“ si už vyžaduje použitie kvalitného materiálu a tým masív bezosporu je. Rovnaké nároky sú kladené aj na postele z masívu o dĺžkach 200 cm pre postavy vybočujúce z priemeru.

Nech už sú vaše rozmerové nároky akékoľvek, nech dávate prednosť odtieňu svetlému alebo tmavému, postele z masívu vždy splnia vaše estetické nároky a materiál súčasne nároky na kvalitu, pevnosť a celkovú odolnosť nábytku.

Odporúčamé aj tento článok “ luxusné postele

 

Luxusné postele

30.12.2012

Ste milovníkom pompézneho štýlu? Ak bola vaša odpoveď kladná, určite si zadovážte nábytok v tomto smere. Nič k vašej spokojnosti neprispeje viac. Pokiaľ sa rozhodujete nad kúpou postele máte toho na výber naozaj veľa. V každom príbytku je spálňa. Tá je proste samozrejmosťou. Ako si usteliete tak budete spať. Ale dôležitý je aj výzor postele. Luxusné postele [...]

Výber postele podľa Feng shui

11.12.2012

Tou najintímnejších miestností v byte je spálňa az nábytku je ním posteľ. Je miestom, kde sa odovzdávame do náručia spánku, zažívame intímne okamihy so svojím partnerom, trávime celú jednu tretinu nášho života. Zjeme tu krásne sny aj prežívame nočné mory. Číňania hovoria „Tvar postele dáva tvar celému manželstvo„. V tomto príslovie sa skrýva hlboká [...]

Drevená posteľ je krásna a vydrží po generácie

02.12.2012

Drevo je obľúbený, kvalitný a skutočne prírodný materiál, ktorý sa vyznačuje širokou škálou možností spracovania a povrchových úprav. Nielen že je mimoriadne dekoratívne a elegantný, ale je aj teplé a príjemné na dotyk. Aj keď je v dnešnej dobe k dispozícii veľa umelých materiálov s dekorom drevín – drevo je drevo. Vďaka možnosti morenie dreva do rôznych [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná a neštandardná, odpovedal Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 56598x
Priemerná čítanosť článkov: 14150x

Autor blogu

Kategórie