Založ si blog

Výber postele podľa Feng shui

Tou najintímnejších miestností v byte je spálňa az nábytku je ním posteľ. Je miestom, kde sa odovzdávame do náručia spánku, zažívame intímne okamihy so svojím partnerom, trávime celú jednu tretinu nášho života. Zjeme tu krásne sny aj prežívame nočné mory.

Číňania hovoria „Tvar postele dáva tvar celému manželstvo„. V tomto príslovie sa skrýva hlboká pravda. Na kvalite nášho odpočinku závisí naše zdravie, to ako sme výkonní a sústredenie počas pracovného dňa, to či máme večer ešte energiu na priateľský rozhovor, alebo niečo navyše.
Rovnako ako iný nábytok, aj postele v sebe nesú energiu minulosti. Len v podstatne intímnejší kvalite. A preto Feng shui radí – nový vzťah potrebuje aj novú posteľ (alebo aspoň nový matrac).

 

Kvalita matrace priamo súvisí s kvalitou spánku a symbolicky sa odráža aj v našich intímnych vzťahoch. Na hrboľaté matraci sa zle spí, a navyše je táto „hrboľatá“ energie symbolicky prenesená do našich partnerských vzťahov. A nikto predsa nechce mať vzťahy samý hrboľ a hrču.
Podľa pravidiel Feng shui nie je pre vaše zdravie dobré klásť matrac priamo na podlahu. Vždy by mala byť zdvihnutá nad jej úroveň. Zaistíte si tak cirkuláciu energie okolo matrace zo všetkých strán a tým aj kvalitnejší nočný odpočinok a viac energie po prebudení.

Priestor pod posteľou nie je skladisko. Skladovať tu môžete len náhradu prikrývky alebo obliečky.
Vyberať posteľ môžete aj podľa prvku, ktorý v nej prevažuje:

drevená posteľ patrí pod nadvládu Dreva – je posilňujúci a tvorivejkovová posteľ je ovládaná Kovom – posilní vaše diplomatické nadanie a spoločenský šarmvodná posteľ patrí prvku Voda – vďaka nej získate veľké množstvo priateľov a rozšírite svoje sociálne kontakty Rovnako ako materiál postele, tak aj obliečky možno podľa materiálu a farby priradiť k jednotlivým prvkom. Jeho správnym výberom môžete úplne zmeniť dojem, akým na vás spálne pôsobí. Osobne rada kupujem rôzne typy obliečky, ktoré mením podľa nálady a ladí je s vhodnými odtiene prestieradiel. Prezlečení postele je jednoduchý spôsob ako dodať spálni novú energiu.

Veľké porovnanie a výber vhodnej postele

12.03.2013

Postele z masívu Chodievali ste ako deti ku starým rodičom? Pamätáte si ešte, na akých posteliach ste tam spávali? Z akého boli materiálu, aké boli veľké a aké boli vysoké? Poctivé drevo, žiadna drevotrieska, nijaké piliny spojené lepidlom. Nábytok nesmrdel fenolom, ale voňal drevom. Dodnes sa tento materiál používa pre svoje výhody na kvalitný nábytok a nazýva sa [...]

Luxusné postele

30.12.2012

Ste milovníkom pompézneho štýlu? Ak bola vaša odpoveď kladná, určite si zadovážte nábytok v tomto smere. Nič k vašej spokojnosti neprispeje viac. Pokiaľ sa rozhodujete nad kúpou postele máte toho na výber naozaj veľa. V každom príbytku je spálňa. Tá je proste samozrejmosťou. Ako si usteliete tak budete spať. Ale dôležitý je aj výzor postele. Luxusné postele [...]

Drevená posteľ je krásna a vydrží po generácie

02.12.2012

Drevo je obľúbený, kvalitný a skutočne prírodný materiál, ktorý sa vyznačuje širokou škálou možností spracovania a povrchových úprav. Nielen že je mimoriadne dekoratívne a elegantný, ale je aj teplé a príjemné na dotyk. Aj keď je v dnešnej dobe k dispozícii veľa umelých materiálov s dekorom drevín – drevo je drevo. Vďaka možnosti morenie dreva do rôznych [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 56603x
Priemerná čítanosť článkov: 14151x

Autor blogu

Kategórie