Založ si blog

Drevená posteľ je krásna a vydrží po generácie

Drevo je obľúbený, kvalitný a skutočne prírodný materiál, ktorý sa vyznačuje širokou škálou možností spracovania a povrchových úprav. Nielen že je mimoriadne dekoratívne a elegantný, ale je aj teplé a príjemné na dotyk. Aj keď je v dnešnej dobe k dispozícii veľa umelých materiálov s dekorom drevín – drevo je drevo.

Vďaka možnosti morenie dreva do rôznych odtieňov je výber skutočne rozsiahly a nie je problém vybrať si posteľ tak, aby dokonale ladila s interiérom. Povrchová úprava sa vykonáva buď lakovaním, morením alebo v prípade tvrdého dreva olejom, záleží teda len na zákazníkovi, akú farbu, druh dreva a povrch si zvolí.

 

Borovica – veľa rozšírená a obľúbená mäkká drevina, ktorá sa vyznačuje nízkou hmotnosťou, dobrou pevnosťou, svetlou farbou, peknú textúrou a priaznivou cenou. Pre smrekové drevo je typické veľké množstvo sukov. Postele z masívu v prevedení borovica sú vyrábané výhradne z masívneho dreva. Vhodná alternatíva pre toho, kto hľadá nábytok z dreva za priaznivú cenu.

Buk – kvalitná drevina s výbornými vlastnosťami. Je tvrdý a pevný, má jemnú textúru. Stále žiadanejšie prevedenie bukového dreva je jadrový buk. Na ňom sú viditeľné väčšie farebné rozdiely medzi jednotlivými časťami. Niektoré typy postelí z masívu dodávame is možnosťou domoření do iných odtieňov.

Dub – patrí medzi najhodnotnejšie a najkvalitnejšie dreviny. Dubové drevo je veľmi tvrdé, pevné, húževnaté a trvanlivé, preto je vhodná na výrobu postelí z masívu. Textúra dubového dreva je veľmi pekná a výrazná. Spálne vyrobené z dubového dreva predstavujú najvyššie kvalitatívne, funkčné a estetickú triedu nábytku s vysokou úžitkovou hodnotou.

Veľké porovnanie a výber vhodnej postele

12.03.2013

Postele z masívu Chodievali ste ako deti ku starým rodičom? Pamätáte si ešte, na akých posteliach ste tam spávali? Z akého boli materiálu, aké boli veľké a aké boli vysoké? Poctivé drevo, žiadna drevotrieska, nijaké piliny spojené lepidlom. Nábytok nesmrdel fenolom, ale voňal drevom. Dodnes sa tento materiál používa pre svoje výhody na kvalitný nábytok a nazýva sa [...]

Luxusné postele

30.12.2012

Ste milovníkom pompézneho štýlu? Ak bola vaša odpoveď kladná, určite si zadovážte nábytok v tomto smere. Nič k vašej spokojnosti neprispeje viac. Pokiaľ sa rozhodujete nad kúpou postele máte toho na výber naozaj veľa. V každom príbytku je spálňa. Tá je proste samozrejmosťou. Ako si usteliete tak budete spať. Ale dôležitý je aj výzor postele. Luxusné postele [...]

Výber postele podľa Feng shui

11.12.2012

Tou najintímnejších miestností v byte je spálňa az nábytku je ním posteľ. Je miestom, kde sa odovzdávame do náručia spánku, zažívame intímne okamihy so svojím partnerom, trávime celú jednu tretinu nášho života. Zjeme tu krásne sny aj prežívame nočné mory. Číňania hovoria „Tvar postele dáva tvar celému manželstvo„. V tomto príslovie sa skrýva hlboká [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 56602x
Priemerná čítanosť článkov: 14151x

Autor blogu

Kategórie