Drevená posteľ je krásna a vydrží po generácie

2. decembra 2012, postele, Nezaradené

Drevo je obľúbený, kvalitný a skutočne prírodný materiál, ktorý sa vyznačuje širokou škálou možností spracovania a povrchových úprav. Nielen že je mimoriadne dekoratívne a elegantný, ale je aj teplé a príjemné na dotyk. Aj keď je v dnešnej dobe k dispozícii veľa umelých materiálov s dekorom drevín – drevo je drevo.

Vďaka možnosti morenie dreva do rôznych odtieňov je výber skutočne rozsiahly a nie je problém vybrať si posteľ tak, aby dokonale ladila s interiérom. Povrchová úprava sa vykonáva buď lakovaním, morením alebo v prípade tvrdého dreva olejom, záleží teda len na zákazníkovi, akú farbu, druh dreva a povrch si zvolí.

 

Borovica – veľa rozšírená a obľúbená mäkká drevina, ktorá sa vyznačuje nízkou hmotnosťou, dobrou pevnosťou, svetlou farbou, peknú textúrou a priaznivou cenou. Pre smrekové drevo je typické veľké množstvo sukov. Postele z masívu v prevedení borovica sú vyrábané výhradne z masívneho dreva. Vhodná alternatíva pre toho, kto hľadá nábytok z dreva za priaznivú cenu.

Buk – kvalitná drevina s výbornými vlastnosťami. Je tvrdý a pevný, má jemnú textúru. Stále žiadanejšie prevedenie bukového dreva je jadrový buk. Na ňom sú viditeľné väčšie farebné rozdiely medzi jednotlivými časťami. Niektoré typy postelí z masívu dodávame is možnosťou domoření do iných odtieňov.

Dub – patrí medzi najhodnotnejšie a najkvalitnejšie dreviny. Dubové drevo je veľmi tvrdé, pevné, húževnaté a trvanlivé, preto je vhodná na výrobu postelí z masívu. Textúra dubového dreva je veľmi pekná a výrazná. Spálne vyrobené z dubového dreva predstavujú najvyššie kvalitatívne, funkčné a estetickú triedu nábytku s vysokou úžitkovou hodnotou.